Be Active, drive Active Drive!

Reizen is een verslaving en zit in je bloed…
Na vele reizen over het Afrikaanse continent ontstond te midden van de Marokkaanse zandduinen het idee om iets avontuurlijks en uitdagends in de reiswereld op te zetten. Inmiddels is Active Drive al weer tien jaar de expert op het gebied van unieke, exclusieve en avontuurlijke 4×4 uitdagingen.

Voordat we elkaar hebben leren kennen heeft Teun twee overlands gereden van Oss naar Kaapstad. In 1995 en 1998 heb ik twee overlands gereden van Oss naar Kaapstad met een DAF 4440 en een MAN 630L2A. Twee onvergetelijke avonturen die samen met mijn voorliefde voor het Afrikaanse continent de basis voor Active Drive hebben gelegd.

In 2007 is mijn zoon Puk geboren. Het avontuur wordt hem met de paplepel ingegoten, ook buiten de Afrikaanse landgrenzen. Hij laat zien hoe eenvoudig en relaxed reizen met kinderen is!
Er is begonnen met het aanschaffen van een Land Rover Defender 130 en het uitwerken van een Marokko Expeditie. Na dit succes ging dezelfde groep reizigers mee naar Libië, het jaar erna naar Turkije enz.

Ondertussen zijn er heel wat bestemmingen uitgewerkt en bezocht. Naast de Land Rover Defender 130 is er geïnvesteerd in een MAN 8.136 FAE truck. Een oude Duitse brandweerwagen omgebouwd tot een compleet ingericht Expeditie voertuig.

Helaas is er door de onrust in Noord Afrika en nu de corona afscheid genomen van een aantal bestemmingen. Dit tot betere tijden zich aandienen. Maar omdat het reizen per 4×4 in het bloed zit is het aanbod ondertussen uitgebreid met prachtige nieuwe en uitdagende bestemmingen. Stil zitten is geen optie!