Bush Cooking

Koken op open vuur…

Tijdens de Bush Cooking workshop leer je hoe je met minimale en eenvoudige middelen heerlijke gerechten kunt bereiden. Tijdens een avontuurlijke reis waarbij je ver verwijderd bent van de gebaande paden, ben je veelal aangewezen op koken in de buitenlucht op een eenvoudige gasbrander of op open vuur. Dit laatste heeft uiteraard charme, geeft warmte en houdt ongewenste dieren op een wenselijke afstand.

Workshop

dsc_7048Bush Cooking gaat terug naar de basis maar vergt wel degelijk een goede voorbereiding. Maak je een reis naar bijvoorbeeld afgelegen delen van Afrika, dan zal je daar weinig tot geen winkels tegen komen. Dan betekend dat je alle basis ingrediënten in een grotere stad moet in kopen. Dat is vaak de stad waar je reis begint. Wat je ’s avonds eet hangt mede af van wat je overdag langs de kant van de weg tegenkomt; aardappelen, tomaten, wortels, uien of eieren. Vlees is vaak schaars, als je geluk hebt kun je een kip bemachtigen of een stukje geit. Afhankelijk van wat je tegenkomt bepaal je je avondmaaltijd in combinatie met wat je al hebt. Bush Cooking is dus creatief koken.

Het is ook koken met geduld en veel aandacht. Zet je je pan in de vlammen, op een rooster of juist op rode kooltjes? Gaat het vuur niet te hard? Hoe kan ik mijn gerecht langzaam later sudderen? Hoe maak ik een brood zonder dat de bodem zwart wordt? En welke pannen trekken nou niet krom? Kortom deze workshop is volgens ons de ultieme gelegenheid om onder begeleiding te experimenteren zodat je klaar bent voor je reis!

Er wordt gebruik gemaakt van Dutch Ovens om broden en pizza`s te bakken. Maar ook stenen en wilgentakken om vis op te grillen. Ook als u wat minder avontuurlijk bent met reizen of er nog even de tijd of financiële middelen niet voor kunt vinden, kunnen alle technieken in uw tuin worden uitgevoerd. En we kunnen verklappen dat je voor een echt avontuurlijk gevoel echt niet ver weg hoeft te gaan!

Lokatie

Voor de uitvoering van de Bush Cooking workshop kunnen wij in overleg met boswachters, waterschap en gemeenten, gebruik maken van diverse locaties midden in de natuur. Om gebruik te kunnen blijven maken van deze prachtige locaties vragen wij je respectvol met de natuur en haar omgeving om te gaan!