4×4 Cursus Terreinrijden

Grenzen zijn er om verlegd te worden….

Of je het avontuur nu echt aangaat in Afrika of Azië en je hierop voor wil bereiden of dat je ervan droomt en je het voor één dag wilt ervaren… iedereen is welkom! Tijdens onze 4×4 cursus terreinrijden ga je op een veilige manier en onder begeleiding de grenzen van je eigen voertuig op zoeken. Je zal hem beter leren kennen en we helpen je de techniek en de werking van je auto beter te begrijpen.  Wat heeft de volgende bocht voor me in petto? Hoe lier ik me uit deze benarde situatie? Hoe moet ik zwetend en vol gezonde spanning mijn auto uitgraven nadat ik hem vast heb gereden? Samen met de andere deelnemers bundelen wij onze krachten omdat dat nou eenmaal de regel is binnen het grote 4×4 avontuur. Indien je niet in het bezit bent van een eigen 4×4 voertuig, kun je ook deelnemen met een door de organisatie beschikbaar gestelde Land Rover Defender. Je kunt keuze maken uit twee verschillende cursus niveau’s; een basiscursus (Basic) voor beginners, en een cursus voor gevorderden (Advanced). Beide cursusdagen beginnen met een klein stukje theorie waarna we direct overgaan naar de praktijk.

Cursus

Beginners (Basic)

Theorie
We beginnen de cursus met een korte uitleg over de werking van de terreinauto. Wat maakt een terreinauto geschikt genoeg om ook iets pittiger terrein te kunnen rijden? Wat moet je wel doen in het terrein maar vooral wat moet je niet doen? Dit laatste is misschien nog wel belangrijker. Hoe werkt die extra versnellingspook? Veel terreinautobezitters weten niet half wat de mogelijkheden van hun auto zijn! De theoretische uitleg geven we natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Praktijk
Gezamenlijk rijden we naar het 4×4 terrein te Fürstenau. Daar gaan we in praktijk brengen wat we aan het begin van deze dag allemaal uitgelegd hebben gekregen. We beginnen rustig aan en zullen u, naarmate de dag vordert, meer uitdagingen aanbieden. Omdat er aan de cursus vaak met verschillende voertuigen wordt deelgenomen is het leuk om te zien hoe ieder voertuig weer op zijn eigen manier de hindernissen/opstakels neemt. We helpen elkaar waar nodig waardoor het behalve een leerzame- ook een hele gezellige dag wordt. De instructeurs weten welke hindernissen voor bepaalde typen terreinwagens geschikt zijn, zodat schade rijden niet nodig is! Je krijgt advies op maat waarbij rekening wordt gehouden met je reden van deelname.

Gevorderden (Advanced)

Bij de Advanced cursus gaan we dieper in op recovery (lieren, gebruik van grondankers, rijplaten, snatch block en kinetisch touw). We kijken ook naar het  effect van lagere bandenspanning.  Praktijk wordt afgewisseld met theorie op de hindernissen zelf. Ook aan deze cursus neem je deel met je eigen 4×4 voertuig. Indien je auto is voorzien van een lier, goed beschermde stuurstang, een sleepoog en dorpels kun je aan deze Advanced cursus deelnemen. Indien je graag zou willen deelnemen maar je hebt geen voertuig kunnen wij zorgen dat er een geprepareerde Land Rover Defender voor je klaarstaat.

Lokatie

IMG_1140Het off road terrein in Fürstenau (nabij Hengelo) is met 400 ha één van de grootste terreinen in Europa. Ook voor de gevorderde rijders biedt het terrein alles wat men zich kan wensen! Op het terrein komen diverse ondergronden aan bod. Zo hebben we route’s door het bos, kun je rijden in een grote zandgroeve en zijn er tankbanen. Maar ook doorwadingen behoren tot de mogelijkheden. Het terrein is alleen geschikt voor auto’s met permanente vierwielaandrijving en een lage gearing (m.u.v. de Land Rover Freelander). Dus ook SUV’s als bijvoorbeeld de Volkswagen Touareg, Range Rover Sport, Suzuki Grand Vitara en Porsche Cayenne kunnen mee het terrein in. Wil je weten of jouw auto ook geschikt is? Bel of mail ons dan even.