Workshops & Cursussen

Om je goed voor te bereiden op een reis biedt Active Drive verschillende Workshops en Cursussen aan. Hoe kan ik mijn 4×4 optimaal gebruiken en krijg ik hem weer los als hij muurvast staat? Hoe werkt mijn GPS en hoe zet ik daar een route in? Hoe maak je vuur zonder aansteker of lucifers? Hoe kook je dan op open vuur? Als je onderweg iets kneust en er is voorlopig geen dokter in de buurt hoe handel je dan? Allemaal vragen die terug komen bij het reizen naar avontuurlijke bestemmingen en waar je onderweg op reis zonder twijfel mee te maken krijgt. Onze Workshops en Cursussen geven de reiziger op een praktische manier antwoord op dit soort vragen…

4×4 Cursus TerreinrijdenCursus

Grenzen zijn er om verlegd te worden….

 
Terreinrijden is voor iedereen. Of je het avontuur nu echt aangaat in Afrika of Azië en je hierop wil voorbereiden of dat je ervan droomt en je het voor één dag wilt ervaren… iedereen is welkom! Tijdens onze 4×4 cursus terreinrijden ga je op een veilige manier en onder begeleiding de grenzen van je eigen voertuig op zoeken. Je zal je auto beter leren kennen en we helpen je de techniek en de werking van je 4×4 beter te begrijpen.  Wat heeft de volgende bocht voor me in petto? Hoe lier ik me uit deze benarde situatie? Hoe moet ik zwetend en vol gezonde spanning mijn auto uitgraven nadat ik hem heb vastgereden? Samen met de andere deelnemers bundelen wij onze krachten omdat dat nou eenmaal de regel is binnen het grote 4×4 avontuur. De cursus is zeer geschikt voor twee deelnemers per voertuig en is bedoeld voor beginnende en wat verder gevorderde terreinrijders. De cursusdag begint met een klein stukje theorie waarna we direct overgaan op de praktijk in het terrein. Onze cursisten komen met de meest uiteenlopende terreinauto’s, van Land Rover Series tot Toyota Land Cruisers en van Volkswagen Touaregs tot Porsche Cayennes.

Bekijk cursus