4×4 Cursus Terreinrijden

Grenzen zijn er om verlegd te worden….

Terreinrijden is voor iedereen. Of je het avontuur nu echt aangaat in Afrika of Azië en je hierop wil voorbereiden of dat je ervan droomt en je het voor één dag wilt ervaren… iedereen is welkom! Tijdens onze 4×4 cursus terreinrijden ga je op een veilige manier en onder begeleiding de grenzen van je eigen voertuig op zoeken. Je zal je auto beter leren kennen en we helpen je de techniek en de werking van je 4×4 beter te begrijpen.  Wat heeft de volgende bocht voor me in petto? Hoe lier ik me uit deze benarde situatie? Hoe moet ik zwetend en vol gezonde spanning mijn auto uitgraven nadat ik hem heb vastgereden? Samen met de andere deelnemers bundelen wij onze krachten omdat dat nou eenmaal de regel is binnen het grote 4×4 avontuur. De cursus is zeer geschikt voor twee deelnemers per voertuig en is bedoeld voor beginnende en wat verder gevorderde terreinrijders. De cursusdag begint met een klein stukje theorie waarna we direct overgaan op de praktijk in het terrein. Onze cursisten komen met de meest uiteenlopende terreinauto’s, van Land Rover Series tot Toyota Land Cruisers en van Volkswagen Touaregs tot Porsche Cayennes.

Cursus

Theorie

We beginnen de 4×4 cursus terreinrijden in Twente in de buurt van Oldenzaal met een korte uitleg over de werking van de terreinauto. Wat maakt een 4WD geschikt genoeg om ook iets pittiger terrein te kunnen rijden? Wat moet je wel doen in het terrein maar vooral wat moet je niet doen? Dit laatste is misschien nog wel belangrijker. Hoe werkt die extra versnellingspook? Veel terreinautobezitters weten niet half wat de mogelijkheden van hun auto zijn! De theoretische uitleg geven we natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Praktijk

Gezamenlijk rijden we naar het 4×4 terrein te Meppen (Duitsland). Daar gaan we in praktijk brengen wat we tijdens het theoretische deel uitgelegd hebben gekregen. We beginnen rustig aan en zullen je, naarmate de dag vordert, meer uitdagingen aanbieden. We geven de deelnemers vooral inzicht in de mogelijkheden van hun voertuigen, en niet de onmogelijkheden. Hoe veilig af te dalen, welke sporen juist wel of juist niet te pakken, wat het effect is van “gekruiste assen” bij zowel beklimmingen als afdalingen en welke bergingsmaterialen je wanneer, hoe gebruikt. Ook zullen we de werking van elektronische hulpmiddelen zoals tractie controle onder de loep nemen. Omdat er aan de cursus vaak met verschillende voertuigen wordt deelgenomen is het leuk om te zien hoe ieder voertuig weer op zijn eigen manier de hindernissen/opstakels neemt. We helpen elkaar waar nodig waardoor het behalve een leerzame- ook een hele gezellige dag wordt. De instructeurs weten welke hindernissen voor bepaalde typen terreinwagens geschikt zijn, zodat schade rijden niet nodig is! Je krijgt advies op maat waarbij rekening wordt gehouden met je reden van deelname.

Lokatie

IMG_1140We rijden tijdens deze 4×4 cursus terreinrijden op het terrein van een oude energie centrale in Meppen (nabij Oldenzaal). Het off road terrein is met 30 ha één van de laatste grotere terreinen in de buurt van Nederland waar dit soort cursussen mag worden gegeven. Ook voor de gevorderde rijders biedt het terrein voldoende afwisseling! Op het terrein komen diverse ondergronden aan bod. Zo hebben we routes door het bos, kun je rijden in het mulle zand en zijn er hier en daar moddertracks. Maar ook doorwadingen behoren tot de mogelijkheden. Het terrein is geschikt voor autos met permanente vierwielaandrijving en een lage gearing. Dus ook SUV’s als bijvoorbeeld de Volkswagen Touareg, Range Rover Sport, Suzuki Grand Vitara en Porsche Cayenne kunnen mee het terrein in. Wil je weten of jouw auto ook geschikt is? Bel of mail ons dan even.