Be Active, drive Active Drive!

Reizen is een verslaving en zit in je bloed…

Active DriveHet ontstaan van Active Drive is het resultaat van mijn reiservaring op het Afrikaanse continent. Na vele reizen in Afrika is in de Marokkaanse zandduinen het  avontuurlijke en uitdagende idee ontstaan een reisorganisatie te starten. In de loop der tijd is Active Drive uitgegroeit tot expert in unieke, exclusieve en avontuurlijke 4×4 uitdagingen.

In 1995 en 1998 heb ik overlandreizen gemaakt van Nederland naar Zuid-Afrika met een DAF 4440 en MAN 630L2A vrachtwagen. Twee onvergetelijke avonturen die samen met mijn voorliefde voor het Afrikaanse continent de basis voor Active Drive hebben gelegd.

In 2007 is mijn zoon Puk geboren. Het avontuur wordt hem met de paplepel ingegoten, ook buiten de Afrikaanse landgrenzen. Hij laat zien hoe eenvoudig en relaxed reizen met kinderen is! Er is begonnen met het aanschaffen van een Land Rover Defender 130 en het uitwerken van een Marokko Expeditie. Na dit succes ging dezelfde groep reizigers mee naar Libië, het jaar erna naar Turkije enz.

Ondertussen zijn er heel wat bestemmingen uitgewerkt en bezocht. Naast de Land Rover Defender 130 is er geïnvesteerd in een MAN 8.136 FAE truck. Een oude Duitse brandweerwagen omgebouwd tot een compleet ingericht Expeditie voertuig voor reisbegeleiding en logistieke ondersteuning.

Onze operationele activiteiten hebben als gevolg van de Arabische lente, economische malaise en Corona periode de afgelopen jaren stil gestaan. Ook hebben we afscheid moeten nemen van een aantal bestemmingen tot betere tijden zich aandienen.

Omdat avontuurlijk reizen in mijn bloed zit hebben we per 2024 besloten onze activiteiten met nieuwe energie weer op te pakken.  We zijn voornemens ons aanbod uit te breiden met prachtige nieuwe en uitdagende bestemmingen als ook interessante workshops en cursussen. We gaan voor een herstart om Active Drive in zijn glorie van weleer te continueren en uit te breiden!