Expedities

Beleef de unieke 4×4 Expedities van Active Drive met eigen 4WD…

De 4×4 Expedities van Active Drive zijn unieke vakantie reizen naar spectaculaire bestemmingen die zich kenmerken door het feit, dat je met een gehuurde of je eigen vertrouwde terreinwagen het terreinrijden volledig zelf beleeft in klein groepsverband. Een geweldige ervaring waar je naast het prachtige en indrukwekkende natuurschoon van bestemmingen zoals Marokko, Algerije, Namibië, Botswana Rusland en Turkije, ook ervaart hoe je in het terrein op verantwoorde wijze met natuur en voertuig dient om te gaan.

De weersomstandigheden zijn zeer afhankelijk van de bestemming. Een 4×4 Expeditie is een avontuur en de kans dat je vast komt te zitten of lekke banden moet verwisselen is niet ondenkbaar. Daarnaast kunnen hoteloverboekingen, wegafzettingen, weersomstandigheden etc. voor aanpassingen in het reisschema zorgen. Onze 4×4 Expedities vragen daarom van de deelnemers een flexibele instelling en incasseringsvermogen zodat alle situaties leiden tot voldoening achteraf. Dit zijn geen normale vakantie reizen voor de gewone man maar unieke 4×4 expedities voor iedereen die niet vies is van avontuur!

Natuur & Cultuur

Naast terreinrijden staat ook cultuur tijdens onze 4×4 Expedities centraal. Een land is pas echt bezocht als je ook kennis hebt gemaakt met haar cultuur en een stukje van haar geschiedenis. Deze aspecten komen dan ook zeker aan bod waardoor onze reizen meer dan alleen terreinrijden zijn! Ons motto is dan ook: ‘Op een mooie en soms lastige manier van A naar B door prachtig natuurschoon langs diverse culturele hoogtepunten via zeldzaam bereden offroad wegen en paden’.

Overnachtingen & Eten

Voor de overnachtingen maken wij gebruik van prachtige sfeervolle locaties zoals karakteristieke auberges (herbergen) en lokale campings. Je neemt zelf een tent mee, een self-inflatable matje en een slaapzak, voor keukengerei zorgen wij.
Active Drive neemt de gehele catering voor haar rekening waardoor je verzekerd bent van heerlijke lokale gerechten afgewisseld met een meer internationaal georiënteerde keuken. Na een inspannende dag in het zand of op de bergtracks, is het van groot belang dat je kunt bijkomen van de geleverde inspanning tijdens een goede maaltijd. Inkopen van verse producten wordt gedaan op lokalen markten. Een belevenis op zich met de verscheidenheid aan kruiden, groentes, vruchten en vlees of vis. Diegene die het leuk vindt kan uiteraard mee inkopen.

Voertuig

Voor de Active Drive 4×4 Self Drive Expedities moeten de deelnemers zelf in het bezit zijn van een terreinwagen. Een goede voorbereiding en preparatie van het voertuig is gewenst en zal er in ieder geval toe bijdragen dat de kans op uitvallen geminimaliseerd wordt. Behalve dat het vervelend is dat een voertuig niet verder kan, vormt het ook een zware last voor de overige deelnemers van de Expeditie. Wij verwachten dan ook van elke deelnemer dat zijn voertuig in goede technische conditie verkeert.
In overleg bieden wij tegen schappelijke prijzen de mogelijkheid tot het huren van een terreinwagen voor deelname aan een 4×4 Self Drive Expeditie.
Indien je zelf niet beschikt over een eigen terreinwagen kun je deel nemen aan onze 4×4 Fly & Drive Expedities in een gehuurde terreinwagen.

Begeleiding

Tijdens alle Expedities wordt de groep vergezeld door ervaren Active Drive begeleiders voorzien van een back-up voertuig. Zij hebben meerdere jaren ervaring opgedaan in het organiseren en begeleiden van expedities in Afrika. Daarnaast hebben zij in Nederland ervaring opgedaan als instructeur in het geven van cursussen op het gebied van terreinrijden. Ook beschikken zij over een ruime technische ervaring om je te assisteren bij eventuele reparaties aan je voertuig. Onze mensen zijn enthousiast, inventief, gedreven en houden van een persoonlijke en informele sfeer.

Marokko Erg Chegaga ExpeditieSelf Drive

4x4 Marokko Erg Chegaga Expeditie

Met eigen 4×4 naar de poort van de Sahara…

Deze 4×4 offroad reis Marokko voert je in 22 dagen tijd via de Midden en Hoge Atlas bergketens langs de beroemde koningssteden naar de uitlopers van de Sahara! Marokko is een land met vele gezichten. Het kenmerkt zich door afwisseling in landschap en cultuur. Van heuvelachtige landschappen naar hooggebergten, van (droge) rivierbeddingen naar oases en van grillige steenvlaktes naar betoverende zandduinen die door hun mystieke uiterlijk respect afdwingen. De eenvoudige traditionele Berber nederzettingen staan in schril contrast met de culturele rijkdommen van de historische koningssteden. Een fascinerend land dat je zintuigen continu zal blijven prikkelen. Met andere woorden een uniek 4×4 travel adventure in de woestijn en bergen van Marokko!

Bekijk Expeditie

Turkije Cappadocië ExpeditieSelf Drive

Ervaar de fascinerende overgang naar de Oriënt in Turkije…

Deze 4×4 offroad reis Turkije brengt je in 30 dagen door het land van Atatürk. Een expeditie die qua natuur en cultuur zeer divers is en van alles wat heeft. Hierbij valt te denken aan natuurparken, canyons, bossen, meren, zee als ook Romeinse opgravingen en het bruisende Istanboel met zijn Oosterse paleizen en bazaars. Daarnaast een expeditie waarbij je het sprookjesachtige door aardbevingen en vulkanische uitbarstingen gevormde Cappadocië zult ervaren. De overgang van het Europese Thracië naar het Aziatische Anatolië zal menig reiziger bij blijven. Met andere woorden een uniek 4×4 travel adventure in de bergen van Turkije!

Bekijk Expeditie

Algerije Tassili ’n Ajjer ExpeditieSelf Drive

Ontdek de unieke schoonheid van de Sahara in Algerije…

 
In 31 dagen tijd voert de 4×4 offroad reis Algerije je door een fascinerend woestijnlandschap. Naast het bedwingen van hoge duinen en rijden door mul zand, staan ook natuur, cultuur en historie centraal. We bezoeken UNESCO sites zoals Ghardaia in de M’Zab vallei en de indrukwekkende rotspartijen, wadis en prehistorische rotstekeningen in het Tassili ’n Ajjer Nationaal Park. Daarnaast bedwingen we diverse duinen zeeën zoals de Grand Erg Occidental, Erg d’Admer als ook de Erg Mehedjebat. Ook het beroemde Hoggar gebergte met de schitterende panorama’s vanaf de top van de Assekrem zal niet ontbreken. Met andere woorden een uniek 4×4 travel adventure in de woestijn van Algerije!

Bekijk Expeditie

Namibië Kaokoveld ExpeditieFly & Drive

Ervaar de Himba’s in het ongerepte Kaokoveld van Namibië…

Tijdens deze avontuurlijke 4×4 safari reis Namibië doorkruis je in 21 dagen de ruige natuur van Damaraland en het ongerepte afgelegen Kaokoveld. Namibië, het land van de Himba’s, is qua natuur en cultuur uniek. Hierbij valt te denken aan een tocht door de afgelegen rivierbeddingen van Damaraland op zoek naar de wilde woestijnolifanten en neushoorns, de zeer traditionele nomadische Himba stam die leeft in het alleen per 4×4 toegankelijke Kaokoveld, de mysterieuze feeën cirkels in de Marienfluss vallei en het spotten van wild in de Palmwag Concessie en het Waterberg Plateau Nationaal Park. Het afdalen van de beroemde Van Zyl’s pas; de steilste offroad pas van Namibië is een must voor iedere 4×4 liefhebber. Met andere woorden een uniek 4×4 safari reis avontuur in de indrukwekkende woestijn van Namibië!

Bekijk Expeditie

Botswana Kalahari ExpeditieFly & Drive

Ervaar de ‘big five’ in de Kalahari woestijn & Okavango delta van Botswana…

Tijdens deze avontuurlijke 4×4 safari reis Bostwana doorkruis je in 21 dagen de droge Kalahari woestijn in Botswana en de beroemde Okavango delta in het land van de San bushmen. Een land dat qua natuur en cultuur uniek is. Hierbij valt te denken aan een tocht per mokoro (houten kano) door de immense binnenlandse delta die wordt gevormd door de Okavango rivier, de San bushmen of bosjesmannen die leven in de centrale Kalahari woestijn, de indrukwekkende Makgadikgadi zoutpannen als ook het fameuze en wereldberoemde wildpark Moremi Game Reserve. Het doorkruisen van de zandsporen in het Central Kalahari Game Reserve is een must voor iedere 4×4 liefhebber. Met andere woorden een uniek 4×4 safari reis avontuur in het indrukwekkende Botswana!

Bekijk Expeditie

Albanië Shqipëria ExpeditieSelf Drive

Ontdek Albanië het unieke en authenthieke voormalige fort van de Balkan…

 
Deze 4×4 offroad reis in Albanië voert je naar het laatste onontdekte land van Europa! Albanië… het fort van de Balkan, geïsoleerd door bergketens die het grootste deel van het land bedekken, werd eeuwenlang bezet door machtige buurlanden, verwoest door twee wereldoorlogen en door een totalitair communistisch regime tot een autarkisch bestaan gedwongen. Sinds enkele jaren doet het land voorzichtige schreden op de toeristische kaart van Europa. Dat is volkomen terecht, want het landschap en de natuur van dit Balkan land zijn van een grote schoonheid. Bovendien zijn er talloze bezienswaardigheden uit allerlei cultuurperioden te zien. Je vindt in Albanië een bijzondere mix van Mediterrane charme, oude communistische logica en een zonnige, gastvrije bevolking. Albanië wordt nog maar mondjes maat door reizigers bezocht waardoor het land zijn mysterieuze en avontuurlijke karakter weet te behouden! Met andere woorden een uniek 4×4 reis avontuur in het onbekende Albanië!

Bekijk Expeditie

Libië Fezzan ExpeditieSelf Drive

Ontdek de onbekende schoonheid van de Libische woestijn…

Deze 4×4 offroad reis Libië voert je in 23 dagen tijd door een spectaculair woestijn landschap. Naast het bedwingen van hoge duinen en rijden door mul zand, staan ook natuur, cultuur en historie centraal. We bezoeken UNESCO sites zoals Ghadames en de Romeinse stad; Sabratha als ook Wadi Megedet, de Awbari duinen zee met zijn oases en zoutmeren, het magnifieke Akakus gebergte en de dieprode duinen van de Murzuq zandzee. Met andere woorden een uniek 4×4 travel adventure in de woestijn van Libië!

Bekijk Expeditie