Bush & Beach Experience Malawi

Ontdek het authentieke safari ‘gevoel’ in Malawi, het Warme Hart van Afrika!

In dit 4×4 safari evenement Malawi dompelen we je onder in een unieke bush & beach safari experience! Malawi is een heuvelachtig land, gelegen aan het zuidoostelijk einde van de Great Rift Valley. Het “Warme Hart van Afrika” ligt ingeklemd tussen Zambia, Mozambique en Tanzania. Gedurende het bush gedeelte van dit evenement ga je op safari om “the big five” te spotten. Gedurende het beach gedeelte vertoeven we aan de oevers van Lake Malawi, met zijn prachtige stranden, vele vissersdorpjes en vele tropische kleurige baarsachtige vissen genaamd cycliden. Gedurende het evenement is er ook ruimte om naar wens één of meerdere natuur conservatie- en/of ontwikkelingsprojecten te bezoeken . Denk hierbij aan missieposten, weeshuizen, ziekenhuisjes en een wandelsafari onder leiding van wildlife scouts en rangers.

Malawi… we will never forget…

Lokatie

In het 4x4 safari evenement Malawi ontdek je het "Warme Hart van Afrika" middels een Bush & Beach safari !Malawi; het “Warme Hart van Afrika” staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en overweldigende natuur. Tijdens dit 4×4 safari evenement Malawi  bezoeken we het bekende Lake Malawi, dat meteen lengte van plusminus 590 km bijna een vijfde deel van het land Malawi beslaat. Het is zonder twijfel de grootste natuurlijke attractie van Malawi. Het meer wordt ook wel “Lake of Stars” genoemd doordat het ’s nachts oplicht door de duizenden zichtbare sterren aan de hemel. Naast het meer kent het land ook een verscheidenheid aan nationale parken waar prachtige wild safaris kunnen worden gemaakt . Het 580 km2 grote Liwonde National Park ligt in het zuiden van Malawi en is het bekendste wild reservaat van het land. De lange en schilderachtige Shire rivier met zijn rustige zijtakken, lagunes en moerassen meandert door het park. Daarnaast herbergt het park open savanne land, bossen en heuvels. Als gevolg van de grote verscheidenheid in leefomgeving, is er een aanzienlijke variatie aan planten, dieren en vogels aanwezig. Olifanten, sabelantilopen en de zwarte neushoorns zijn de belangrijkste attracties die het park te bieden heeft. Qua vogel leefgebied is het misschien wel de beste locatie in Midden-Afrika. Er zijn minstens 266 verschillende soorten vogels geteld!

Prijs

De prijs van de Bush & Beach Experience Malawi is sterk afhankelijk van het gewenste programma, het aantal deelnemers, de gewenste accommodatie, de gewenste catering en het aantal dagen.

Afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte wordt er een exclusief evenement op maat samengesteld waarbij 4×4, safari en ontwikkelingsprojecten centraal staan.

Graag maken wij een vrijblijvend voorstel op maat welke aansluit bij uw wensen!

Malawi… we will never forget…
Powerhouse heeft begin februari 2008 een grandioze week gehad in Malawi. De 18 deelnemers hebben de reis ervaren als een ‘one’s in a lifetime’ gebeurtenis, mede door de gedegen voorbereiding en organisatie van Active Drive. Deze prestatie krijgt extra glans wanneer je bedenkt dat Active Drive slechts 3 weken de tijd had om e.e.a. vorm te geven en te organiseren, mede omdat op het laatste moment de oorspronkelijke reis naar Kenia door onlusten aldaar niet door kon gaan.
De week was intensief en bestond onder meer uit boot/auto safari’s, natuurimpressies en lokale busreizen en belevenissen. De overweldigende flora en fauna van Malawi stond hierbij centraal. De forest reserves en de vele wilde dieren (krokodillen, hippo’s, apen, olifanten, impalas enz… maakte grote indruk op alle deelnemers. De overnachtingslocaties waren goed verzorgd en uitgerust. Ook de innerlijke mens werd ruimschoots bediend in toch wel een van de armste landen van Afrika…
De laatste dag van het verblijf van Powerhouse in Malawi stond in het teken van ondersteuning en het bezoeken van een weeshuis. Ingrijpend en soms surrealistisch zijn de momenten waarop je met (voor ons) beperkte middelen kinderen blij kunt maken en de lokale staf daadwerkelijk kunt ondersteunen. Een aanrader, ook al zijn het misschien druppels een gloeiende plaat…op dat moment was het even feest!
We zullen de natuur en de mensen van Malawi ons blijvend herinneren!

Powerhouse