Marrakech Experience Marokko

Beleef de ‘rode’ stad op de grens van de Sahara en het Atlasgebergte…

De Marrakech Experience van Active Drive is een cultureel 4×4 offroad evenement in Marokko! Een evenement waarbij u het Arabische duizend-en-één-nacht gevoel krijgt. U bezoekt de indrukwekkende medina van Marrakech en het centrale Jemaa el Fna plein met zijn slangenbezweerders, verhalen vertellers, acrobaten en eetstalletjes. Met behulp van een roadbook rijdt u zelf over lokaal asfalt en pistes een spectaculaire route per 4×4 in de omgeving van Marrakech. Ook per quad zult u genieten van het bergachtige woestijnlandschap rondom Marrakech. Een compleet andere wereld op nog geen 3 uur vliegen van Nederland!

Lokatie

4x4 offroad evenement Marokko in het betoverende Marrakech op de rand van de Sahara en het AtlasgebergteTijdens dit 4×4 offroad evenement in Marokko ontdekken we het beroemde Marrakech dat met recht “De parel van de Sahara” wordt genoemd. Maar weinig steden hebben de reputatie zóveel met je te doen als het mystieke Marrakech met zijn Arabische invloeden. De kleuren in de medina, de geuren bij de eetstalletjes, de verwennerij in de hammams, de bedrijvigheid op straat en de smaak van alle specerijen dat is waar het hier om draait. Marrakech ligt midden in een hele andere wereld. Marrakech heeft een aantal bijzonderheden die je niet mag missen. De oude stad van Marrakech, de medina, is gebouwd rond het centrale plein Djemaa el Fna. Hier komt alles samen en zul je, je geen seconde vervelen. De medina is onderverdeeld in verschillende souks. Elk souk heeft zijn eigen specialiteit, variërend van houtsnijwerk tot berbertapijten. Daarnaast is er het Bahiapaleis en de Koutoubia moskee. Haute cuisine en een bruisend nachtleven zijn onlosmakelijk verbonden met Marrakech en een tocht met paard en wagen langs de “highlights” van deze stad is een aanrader.

Prijs

De prijs van de Marrakech Experience Marokko is sterk afhankelijk van het gewenste programma, het aantal deelnemers, de gewenste accommodatie, de gewenste catering en het aantal dagen.

Afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte wordt er een exclusief evenement op maat samengesteld waarbij actief rijden en cultuur centraal staan.

Graag maken wij een vrijblijvend voorstel op maat welke aansluit bij uw wensen!

Bedrijfsuitje ter gelegenheid van ons 121/2 jarig bestaan in 1 woord: SUPER. Alles was strak geregeld door Teun, er zat een goede opbouw in, met absoluut het predicaat ‘Active’. Het was indrukwekkend, ik weet niet waar ik moet beginnen, de blauwe lucht en de mooie rode stad, het ambachtelijke werk in de nauwe straatjes en de volgepropte standjes, de hectische steegjes met toeterende brommertjes, het soms heftig onderhandelen over de prijs. Maar ook het heerlijke eten, de rust in de riad, de prachtige houtsnijwerken en kleurrijke mozaïeken, de romantische kamers. De tegenstellingen tussen arm en rijk, van eten op het marktplein tot de decadentie in het Thaise restaurant, van de stad naar het platteland, de wisselende omgevingen, het opvallende vele groen en het uitzicht over het meer wat bijna ‘oosters/Japans’ is. Het tempo om jaloers op te zijn, daar kunnen we in Nederland qua gestress wat van leren. Qua ‘Drive’ vond ik persoonlijk het quadrijden het leukst om te doen, de 4×4 tocht door de omgeving vooral mooi en de 4×4 over de piste hier en daar wel erg hoog en glibberig, rijden in de stad zelf een uitdaging, kortom voor elk wat wils!

RE3COM

We hebben een onvergetelijke reis gehad. Elf volwassen kerels werden weer even kwajongen toen we vol gas op een quad de woestijn in gingen, de rivier bedding bedwongen en de bergen trotseerden. Met enkele 4wd voertuigen het atlas gebergte in, een ervaring om nooit te vergeten. Zien hoe mensen in de bergen leven. Je van iedereen verlaten voelen, dat maakte deze tocht voor ons een avontuur. Ook het slapen in een berber tent, het eten, het kampvuur, het lopen langs het meer waarvan je vanaf de bar op keek zijn allemaal ervaringen die een onvergetelijke indruk op ons hebben achtergelaten. We moeten ook even kwijt, dat de reisleiders (Teun & Eric) de reis ontzettend goed begeleid hebben, alles was tot in de puntjes verzorgd. We zullen zeker aan jullie denken bij het organiseren van een volgende reis.

Koopman Professionele Lakken

Ik leerde Active Drive kennen via internet. “Klikte direct. Active Drive is niet te groot, hanteert een persoonlijke aanpak en is erg flexibel.” Het personeel had geen idee welke eindejaarsactiviteit ik in petto had. Pas een week voor vertrek gaf ik mijn geheim prijs. Surprise… 3 dagen Marokko!
“Woensdagavond kwamen we aan in de betoverende stad Marrakech. Direct na check-in naar het Djemaa el Fna-plein met zijn verhalenvertellers, slangenbezweerders en waterverkopers. De volgende dag konden we eerst de oude stad verkennen. Daarna stonden er 3 4WD’s klaar voor een ritje langs mooie rood getinte rotspartijen in een uitgestrekt bergachtig terrein. Daarmee was deze spectaculaire dag nog niet ten einde: een heavy tocht met quads, een culinaire avond en heerlijk slapen in een traditionele berbertent.
Dag drie met de 4WD’s over prachtige zand- en keipistes gereden. Tussendoor konden we uitgebreid genieten van de gerechten van de streek. ‘s Avonds weer terug in Marrakech voor een fantastisch spectaculaire Marokkaanse Soiree. Feest (en hoe…) op zijn Marrokkaans! Op de laatste dag nog een tocht per kameel (dromedaris) door de Palmerie van Marrakech en de rest van de dag heerlijk vrij te besteden”
Prachtig programma, maar niet te vol? “Dat viel mee. Iedereen heeft zich vermaakt en als we ergens wat langer wilden blijven verzond Active Drive direct een list.” En wat doet Powerhouse volgend jaar? ‘Marokko was uitstekend. Volgend jaar een ander spannend land!’

Powerhouse