Adventure Experience Turkije

Beleef een actief outdoor 4×4 avontuur in het indrukwekkende Cappadocië…

De Adventure Experience van Active Drive is een uniek 4×4 offroad evenement in Turkije! Het zit bomvol actie en avontuur en dat in maar 4 dagen. We verplaatsen ons met terreinwagens waardoor je het bekende Cappadocië vanuit een geheel ander en uniek perspectief te zien krijgt. We maken een quad tocht door de valleien van Cappadocië en vliegen in de vroege ochtenduren met een hete luchtballon over dit wonderbaarlijke natuurfenomeen. Naast actie en avontuur mag ook cultuur niet ontbreken. We bezoeken de ondergrondse stad Kaymakli en bezichtigen traditioneel in de rotsen uitgehouwen woningen. De outdoor activiteiten zijn zo opgezet dat hier door iedereen aan kan worden deelgenomen.

Lokatie

Actief outdoor 4x4 offroad evenement Turkije in het wonderschone CappadociëDe Turkse landstreek Cappadocië is een van ’s werelds grootste natuurwonderen. De hoogvlakte waarin deze kuil zich bevindt, ontstond na een enorme uitbarsting van drie vulkanen zo’n 40 miljoen jaar geleden. De erupties en de vulkanische neerslag, die op de grote uitbarsting volgden, hielden vele duizenden jaren aan. In de miljoenen jaren daarna, sleten de extremen van het landklimaat en de rivier de Kizilirmak het plateau uit. De vorming van de typische tufsteenkegels komt grotendeels door harde stukken lava die oorspronkelijk in de enorme `tufsteenkoek’ lagen. Door erosie kwamen ze bloot te liggen, waarna wind en water minder invloed hadden op het onderliggende tufsteen. Op plaatsen waar deze harde stenen in de tufsteenkoek ontbraken, vormden zich tafelformaties, waarin rivieren diepe ravijnen uit sleten. Al in de prehistorie werd dit gestolde lava gewonnen en werden de markante tufsteenkegels uitgehakt tot woningen. Dit is het gebied dat we tijdens dit 4×4 offroad evenement in Turkije per 4×4 terreinwagen ontdekken. Adventure guaranteed. Experience Turkije!

4×4’s

De terreinwagens die ter beschikking staan zijn Mazda Double cab’s. Alle terreinwagens zijn uitgerust met ehbo kist, brandblussers, veiligheidsgordels en CB-radio’s. In geval van calamiteiten bent u binnen maximaal 1 uur rijden op de plaats waar hulpverlening geboden kan worden.

Prijs

De prijs van de Adventure Experience Turkije is sterk afhankelijk van het gewenste programma, het aantal deelnemers, de gewenste accommodatie, de gewenste catering en het aantal dagen.

Afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte wordt er een exclusief evenement op maat samengesteld waarbij outdoor, natuur, 4×4 en cultuur centraal staan.

Graag maken wij een vrijblijvend voorstel op maat welke aansluit bij uw wensen!