Workshops & Cursussen

Om je goed voor te bereiden op een reis biedt Active Drive verschillende Workshops en Cursussen aan. Hoe kan ik mijn 4×4 optimaal gebruiken en krijg ik hem weer los als hij muurvast staat? Hoe werkt mijn GPS en hoe zet ik daar een route in? Hoe maak je vuur zonder aansteker of lucifers? Hoe kook je dan op open vuur? Als je onderweg iets kneust en er is voorlopig geen dokter in de buurt hoe handel je dan? Allemaal vragen die terug komen bij het reizen naar avontuurlijke bestemmingen en waar je onderweg op reis zonder twijfel mee te maken krijgt. Onze Workshops en Cursussen geven de reiziger op een praktische manier antwoord op dit soort vragen…

4×4 Cursus TerreinrijdenCursus

Grenzen zijn er om verlegd te worden….

 
Terrein rijden is er voor iedereen. Of je het avontuur nu echt aangaat in Afrika of Azië en je hierop voor wil bereiden of dat je ervan droomt en je het voor één dag wilt ervaren… iedereen is welkom! Tijdens onze 4×4 cursus terreinrijden ga je op een veilige manier en onder begeleiding de grenzen van je eigen voertuig op zoeken. Je zal hem beter leren kennen en we helpen je de techniek en de werking van je auto beter te begrijpen. Wat heeft de volgende bocht voor me in petto? Hoe lier ik me uit deze benarde situatie? Hoe moet ik zwetend en vol gezonde spanning mijn auto uitgraven nadat ik hem vast heb gereden? Samen met de andere deelnemers bundelen wij onze krachten omdat dat nou eenmaal de regel is binnen het grote 4×4 avontuur.

Bekijk cursus

Bush CookingWorkshop

Koken op open vuur…

 
Tijdens de Bush Cooking workshop leer je hoe je met minimale en eenvoudige middelen heerlijke gerechten kunt bereiden. Tijdens een avontuurlijke reis waarbij je ver verwijderd bent van de gebaande paden, ben je veelal aangewezen op koken in de buitenlucht op een eenvoudige gasbrander of op open vuur. Dit laatste heeft uiteraard charme, geeft warmte en houdt ongewenste dieren op een wenselijke afstand.

Bekijk workshop