Reisverslag ‘Het Weerzien’ in kleurrijk Afrika!

Reisverslag Het Weerzien

Reisverslag ‘Het Weerzien’ in boekvorm

Met de titel ‘Het Weerzien’ is een humoristisch en avontuurlijk reisverslag in boekvorm uitgebracht door Anneloes Dekker uit het Brabantse Megen. Het boek geeft een kleurrijke impressie van haar reis door Afrika. Met o.a. een niet 4-wheel drive aangedreven auto rijdt zij vanuit Oss richting Ghana. Ze doorkruist een oud mijnenveld en bereikt de Sahara die een onuitwisbare indruk op haar maakt. De netto opbrengst van reisverslag ‘Het Weerzien’ komt ten goede aan War Child. Anneloes: “Afrika heeft mij zóveel gegeven, daarvoor geef ik graag iets terug!”. Sinds eind oktober 2010 is het reisverslag verkrijgbaar via alle erkende boekhandels.

‘Het Weerzien’ is geschreven om de onvergetelijke reiservaringen met anderen te delen. Voorop staat de waardering voor de primitieve gemeenschappen en het respect voor de bijzondere levenswijze. Het boek illustreert het adembenemende Sahara landschap en haar inwoners. Zij zijn puur en vormen een eenheid. Zij zijn kwetsbaar maar ook sterk. Ze zijn samen en alleen; verbonden door de eenvoud. Het reisverslag bevat veel bijzondere momenten; een lokale gids die voor de auto uitloopt, knielt, voelt, ruikt en vervolgens kort mediteert. Zich daarna omdraait en naar rechts wijst: “die kant moeten we op, daar moeten we heen!”

Het reizen met de auto door Afrika geeft Anneloes een enorm gevoel van vrijheid. Dit komt mede door het zelfstandig door de zandduinen sturen en het kunnen stoppen op plaatsen die het bewonderen waard zijn. De auto brengt haar naar afgelegen plaatsen waar ze van kinds af aan een bezoek aan wilde brengen. Maar waar ze ter plaatse het sterke gevoel krijgt er niet thuis te horen. Het boek beschrijft op een pakkende wijze de continue strijd tussen haar Westerse afkomst, haar gevoel en de Afrikaanse realiteit.

Biografie

Anneloes Dekker“Ik ben geboren in 1971 in Zwolle en ik ben werkzaam in de gemotoriseerde evenementen branche. Na vele reizen ontstond in 2002 het idee om, samen met mijn partner, bij terugkomst een avontuurlijke reisorganisatie in de markt te zetten, waarmee ik werk en het onderweg zijn kon combineren. De beschreven reis door Afrika is een grote inspiratiebron geweest voor het reisprogramma van haar reisbureau ‘Active Drive’, gespecialiseerd in 4×4 reizen. Nu Active Drive een succes is en ik de trotse moeder ben geworden van zoon Puk, is het tijd om mijn langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: schrijven. Iets wat ik vol passie doe!”

Een stukje uit het boek:

De verlichting was met tape weer op de juiste plaats bevestigd en voor de cockpit hing een klungelig gordijn, dat ons ervan moest weerhouden naar binnen te gluren. De steward kwam langs met een dienblad met daarop bekertjes met aanmaaklimonade en het enige dat er professioneel uitzag was zijn uniform! Bij het taxiën naar de startbaan viel het ons op, dat er van de twee motoren maar één draaide. Nienke keek me strak aan en vroeg of ze het wel goed gezien had. Alhoewel dat ik het ook opmerkte, zei ik tegen haar dat de andere motor zo wel mee zou gaan draaien. Wellicht moest hij even op gang komen. Waar ik een dergelijk stom antwoord vandaan haalde, weet ik nu nog niet, maar ik wilde in ieder geval niet hebben dat ze in de stress zou schieten en de cockpit binnen zou rennen om de captain te vertellen dat hij moest stoppen. Nadat mijn hart er bijna met me vandoor ging, keek ik nog één keer opzij. Ze gierden nu beide op volle toeren. Riemen om en gaan! Het vliegtuig zat vol met mannen in jurkachtige gewaden en we pasten geheel niet in het beeld. Ik vroeg me af hoe Teun deze vlucht ooit voor ons had kunnen regelen. Toen we het vliegtuig uit kwamen en om ons heen keken, zagen we niets anders dan zand, zand en nog eens zand. Ik keek om me heen naar de mensen, de huizen, de overal loslopende dieren en het vuilnis op straat. De krotten van die mensen, die kennelijk helemaal niets meer hadden en de trillende hitte die vanaf de golfplaten daken omhoog krulde. Ik had geprobeerd me een voorstelling te maken van waar we terecht zouden komen maar besefte, dat ik te maken kreeg met een lichte cultuurshock.

Anneloes hoopt met haar boek anderen te inspireren. Een nuchtere kijk op de wereld, relativeringsvermogen en een kritische blik op haarzelf, dat is wat Afrika haar heeft gegeven en daarvoor geeft ze graag iets terug!

Bestellen…

Diverse boekhandels in Nederland waaronder boekhandel Derijks in Oss verkopen het boek! Je kunt het boek ook online bestellen bij Boekscout.nl door middel van de bestelbutton hieronder. De weg wijst zich dan vanzelf.

titel: Het Weerzien Reisverslag Het Weerzien te koop bij Boekscout
auteur: Anneloes Dekker
aantal pagina’s: 266
geïllustreerd: ja
uitvoering/formaat: paperback 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-94-6089-739-9
vaste prijs: € 19,95
Bestellen