Turkije

Reisdata

Op dit moment staat er niets voor Turkije in de agenda.

Informatie bijeenkomsten

Op dit moment zijn er geen informatie bijeenkomsten voor Turkije gepland.

Reisduur

30 dagen
start-/eindpunt: Venetië, Italië

Prijzen

€ 3.229,- p.p. o.b.v. twee deelnemers per voertuig
€ 4.195,- p.p. o.b.v. één deelnemer per voertuig
€ 2.239,- p.p.voor extra inzittenden o.b.v. van 3 of meer deelnemers per voertuig
€ 300,- p.p. meerprijs maaltijden *

Inclusief

 • Bootovertocht Venetië – Igoumenitsa (retour)
 • Overnachtingen
 • 7 dagen lunch en diner verzorgd door onze lokale gids
 • Gidsen en begeleiding
 • Visum
 • Entree gelden nationale parken en archeologische sites
 • Entree geld ondergrondse stad Kaymakli
 • Entree gelden musea Istanboel
 • Tocht per hete lucht ballon
 • Backup voertuig uitgerust met standaard gereedschap, EHBO-kit en Satelliettelefoon
 • Technische know-how
 • Landkaart Turkije
 • Uitgebreid expeditie informatie pakket
 • Expeditie schild en polo shirt

Exclusief

 • Brandstof
 • Reis-, Annulerings-, en Voertuigverzekering (verplicht)
 • Dekking t.b.v. repatriëring voertuig (verplicht)
 • Alle overige maaltijden
 • Alcoholische en overige consumpties
 • Museumbezoeken, souvenirs, optionele activiteiten, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • Foto en video vergunningen
 • Gebruikskosten satelliettelefoon
 • Vaccinaties
 • Tolwegen en veerponten
 • Optionele activiteiten (Göreme openlucht museum, Aspendos amfitheater, Rafting tochten, Boatcruise Bosphorus)

* Indien je de maaltijden inclusief boekt tegen de meerprijs van € 300,- p.p. dan kijg je 29 dagen 3x per dag een goed verzorgde maaltijd incl. koffie/thee/fris. Op de rustdag in Istanboel zijn lunch en diner voor eigen rekening. Deze keuze kun je op het inschrijfformulier kenbaar maken onder opmerkingen.

Wederom een heel mooie tryout van Active Drive. Dit was eens iets heel anders , dan Afrika, waar toch nog altijd mijn voorkeur naar uitgaat. Turkije is wel een heel modern land, vriendelijke behulpzame mensen. Spijtig genoeg hebben we niet veel met de plaatselijke bevolking kunnen praten, te weinig tijd misschien. Het was een strak tijdsschema en heel veel hoge zeer smalle bergpistes. Dit maakte het soms wel niet eenvoudig voor de kleine trucks. Wat dan ook tot wat tijdverlies leed voor de 4×4 auto’s. Maar het uitzicht vanop de bergtoppen was wel indrukwekkend en zeer mooi. We zullen niet gauw de ballonvaart vergeten door de kloven in Cappadocië. De piloot landde zelfs op de daartoe bestemde aanhangwagen, indrukwekkend toch ! De zeer goed geoliede expedities van Teun en Anneloes waren voor ons niet zo nieuw, we zijn het stilaan gewoon om goed verwend te worden. De eerste dagen was het eten niet wat we gewoon waren, maar daar kwam zeer snel verandering in. We hadden zelfs het groot genoegen en de eer om Anneloes en kleine Puk , een paar dagen, mee in de truck te hebben en dat was ook wel leuk. Als het wat te hevig werd in de truck, riep Puk : ” niet doen oome Koen”. De plaatselijke gids was bijzonder goed, archeoloog, kunstkenner, geschiedenisman en 4×4 rijder, meer moet dat niet zijn. Gevolgd worden door de plaatselijke tv ploeg is ook wel iets bijzonders. Je hoorde voortdurend in de radio ” cameraman komt eraan…” Zo leerden we ook hoe we onze lenzen moeten richten om mooie beelden te verkrijgen! Al met al een mooie reis, maar geef ons toch maar Afrika.

Koen & Lea, Vlaanderen

We hebben geweldig genoten van deze reis door Turkije. Zelfs het off-road rijden was voor deze 70-jarigen een ware happening. Dankzij de door Active Drive georganiseerde cursus en de uitstekende instructies van off-roadkampioen Mehmet Becce konden we de zwaarste hindernissen ongeschonden overwinnen. Als er al eens iemand vast kwam te zitten werd er adekwaat geholpen, waarbij zelfs de TV-ploeg zo nodig te hulp schoot. Dat we ook nog iemand konden los lieren op het zwaarste traject was echt kicken. Toen we zelf met een lekkende stuurbekrachtigingspomp kwamen te zitten zorgde Kasim, onze gidshulp er voor dat, terwijl wij met de groep verder konden, de reparatie incl. het invliegen van een nieuwe pomp vanuit Ankara binnen een dag gefixed was. We hebben genoten van Turkije’s prachtige en afwisselende natuur, waarbij we door het off-road meer hebben gezien dan met de geijkte toeristenreizen überhaupt mogelijk is. De kuststreek met zijn oudheden, de Taurus, Cappadocie, de Black sea mountains en Istanbul; het was puur genieten en nog eens genieten. En Umit, onze gids-archeoloog was daarbij meer dan voortreffelijk. Een compliment voor de organisatie, die af was. Voortreffelijk eten en drinken, verzorgd door Joost en leuke doe-trips, soms verassend geimproviseerd, het was ten slotte een try-out. Ook de hotels en pensions waren af en het wild kamperen was een verademing. We waren aangenaam verrast door de zeer gevarieerde groep avonturiers met wie we op stap waren. Wat een positivisme, behulpzaamheid en gezelligheid. Niet één verkeerd woord is er gevallen. Het ZOR Yollar team gaf een extra dimensie, waarbij ze bij het vorderen van de reis steeds meer vrienden werden. Ook zij gaven aan dat ze dit project, met name ook door het positivisme van de groep, als uniek ervaren hebben. Geweldig en voor iedereen met een 4×4 een aanrader. Voor actievelingen van alle leeftijden! Wellicht volgende reis met de boot direct van Ancona naar Turkije, dan win je wat dagen om ‘s-avonds wat langer te kunnen nagenieten en heb je wat minder asfalt.

Arnold & Trix, Noord-Brabant

Pas na de voorlichting over deze reis werden wij enthousiast. We wisten eigenlijk niet zo goed wat wij er van moesten verwachten. Maar eenmaal in Turkije zijn we prettig verrast. De mooie natuur en de vriendelijke mensen. Lokaal eten en in no time een tafel met lekkere hapjes. Misschien wat te lang in het Taurusgebergte blijven hangen, waardoor er wat te weinig tijd overbleef aan het eind van de reis voor de Zwarte zee regio en Istanbul. De temperatuur van zo rond de 20-25 graden. Heerlijk. En ook met een kleintje van twee, kun je deze reis maken, ondanks de soms wat hachelijke momenten op smalle doorgangen voor de vrachtauto’s. Het offroaden, afgewisseld met dagen, waarin we een andere activiteit hadden, sprak ons ook erg aan. Alleen deze activiteiten waren gepland op de rustdagen, zodat er niet echt veel vrije tijd overbleef. De verrassing van de haman met een weldadige massage en de buikdanseres. De ballonvaart en het raften waren super! Ook voor de begeleiding door de Turkse gids Umit niets dan lof. Hij vertelde veel over het land en de natuur en was erg behulpzaam. Het gevolgd worden door de Turkse cameraploeg van Zor Yollar gaf deze expeditie wel een heel extra dimensie. We kunnen nu thuis nog wekelijks nagenieten van de uitzendingen van Zor Yollar op het TRT kanaal. De communicatie verliep goed. Er was elke dag een briefing, al blijft het lastig om de km van de dag te overzien, zodat je aan het eind van de middag nog wat eigen tijd hebt. Het is natuurlijk snel donker en zo kun je maar kort genieten van de omgeving. Ook in de dorpjes, waar we even werden losgelaten, hadden we wat meer vrije tijd kunnen besteden. Jammer dat de 4×4’s en de vrachtauto’s niet altijd dezelfde route konden nemen en dat de vrachtauto’s moesten wachten, totdat we weer “uitgespeeld” waren. Verder niets dan lof.

Sjoukje & Klaas, Friesland

Tja, wat moeten wij nog zeggen over de vakantie. Voor ons was alles positief. Wat hebben wij het schitterend gehad. Maar goed als we wat moeten aangeven waar jullie misschien rekening mee kunnen houden voor de volgende keer is dat misschien twee dagen minder in de bergen om een dag meer in Cappadocië en Istanbul te hebben.
Over de dagen verdeeld iets minder km maken, zodat je iets eerder aankomt en je nog wat meer in de avond van je plek kan genieten en even tot jezelf kan komen. Wij houden ook ontzetten van de cultuur, voor ons mag daar soms iets meer tijd voor zijn. Verder kunnen wij echt niets bedenken. HET WAS GEWOON GEWELDIG!!!!!!!!!!

Bert & Jeanette, Utrecht

Voor de vierde maal met Active Drive op stap . Ditmaal naar Turkije, eens iets totaal anders dan Afrika. Een prachtig groot en toch wel een modern land waar de Afrikaanse toestanden helemaal niet van toepassing zijn. Het was een trip vol variatie voor elk wat wils, van stranden naar oudheden waarvan je vroeger op school nog geleerd hebt, ongerepte eindeloze natuurparken tot activiteiten zoals ballonvaren boven het sprookjesachtige Cappadocië, raften op een straalblauwe rivier en kayak varen boven een verzonken stad. Dit alles aaneengereden langs offroad pistes die soms echt pittig konden zijn waarbij telkens ergens een verassing opdook waarvan je even stil werd.
Tot slot had Active Drive voor zeer goede gidsen gezorgd die voor alle vragen en problemen de antwoorden en oplossingen wisten. Ook voor de hongerige mens werd steeds en naar gewoonte perfect gezorgd. TURKIJE een aanrader voor iedereen!!!

Arthur & Sonia, Vlaanderen