Safari Experience Malawi

Er zijn legio mogelijkheden ten aanzien van de programma indeling voor een Safari Experience Malawi. Om een idee te krijgen hoe een Safari Experience Malawi er als evenement uit kan komen te zien, volgt hieronder een voorbeeld programma.

Programma

Dag 1

Na aankomst op Lilongwe Airport wordt u verwelkomt door de Active Drive begeleiders, waarna u naar het Liwonde NP wordt gebracht (300 km, 3,5 à 4 uur rijden). Na aankomst in het Liwonde NP zal een team van de plaatselijke lodge u met een snelle motorboot naar het Mvuu Camp brengen waar u rond 16:00 uur inchecked. Voordat u gaat genieten van een heerlijk diner in het restaurant van de lodge gaat u eerst op pad voor een nacht safari. In een open safari voertuig gaat u met behulp van zoeklichten op zoek naar nachtdieren. Een bijzondere ervaring!

Dag 2

In de vroege ochtend na het ontbijt vertrekt u voor een bootsafari over de Shire rivier, tussen de nijlpaarden en de krokodillen. Bij goed geluk ziet u de olifanten drinken aan de oevers en kan de gids de boot er op veilige afstand heen sturen. Daarna keert u terug voor de lunch bij de Lodge. De snelle motorboot brengt u na de lunch weer terug naar Liwonde waar de chauffeur u via de Mua Mission en het bijbehorende Museum naar het vissersplaatje Senga Bay zal brengen alwaar u in een prachtige lodge direct aan het meer zult overnachten. Diner zal worden gereserveerd in het restaurant van de lodge.

Dag 3

De derde dag van het evenement kan naar wens ingevuld worden waarbij u de keuze heeft uit een aantal project mogelijkheden zoals bijv:

1. Thuma Forest Reserve, een excursie naar het prachtige en ongerepte Thuma forest wat op 60 km afstand van Senga Bay ligt. Hier worden scouts opgeleid en kan een prachtige hike worden gemaakt!

2. Bezoek aan een weeshuis in Senga Bay. Malawi kent diverse weeshuizen die vaak met minimale middelen worden gerund door particulieren. Veel van de wezen zijn besmet met HIV. Hulp kunnen ze vaak goed gebruiken. Bijv. door actief te helpen met schilderen, bouwactiviteiten etc. en inactief door het doneren van voedsel en speeltjes.

3. Lekker uitrusten aan het meer en genieten van de activiteiten die de Lodge aanbied. Je kunt bijvoorbeeld zwemmen, kanovaren, snorkelen, visarenden voeren nabij Lizard Island, of op excursie gaan in de omgeving door bijv. de lokale markt of het vissersdorpje dat zich direct naast de lodge bevindt te bezoeken.

Dag 4

Na het ontbijt worden jullie door de begeleiders van Active Drive naar het vliegveld van Lilongwe gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

De programma indeling kan uiteraard in overleg naar uw wensen worden aangepast.

Accommodatie & Maaltijden

We verblijven in comfortabele en luxueze lodges die comfort koppelen met charme. In Liwonde National Park verblijft u in luxueze chalets waarbij u vanaf uw veranda een blik op de ‘s-avonds aan land komende nijlpaarden kunt werpen. Aan het meer slaapt u in comfortabele chalets of safari tenten met direct uitzicht op het meer. U bent verzekerd van spectaculaire zonsondergangen. Op alle locaties is een goede keuken en nette entourage gegarandeerd.

Organisatie

Een team enthousiaste begeleiders van Active Drive ondersteunt door lokale partners onthaalt u ter plekke en zorgt er voor dat geen enkel detail uit het oog wordt verloren. Hierdoor krijgt u voldoende tijd voor ontspanning en ruimte om van de prachtige omgeving te genieten.