Safari Experience Malawi

Ontdek het authentieke safari ‘gevoel’ in Malawi, het vriendelijke hart van Afrika!

Een bijzonder evenement waarbij we Malawi, een heuvelachtig land, gelegen aan het zuidoostelijk einde van de grote Afrikaanse breuk leren kennen. Het “vriendelijke hart van Afrika” ligt ingeklemd tussen Zambia, Mozambique en Tanzania. Gedurende het bush gedeelte van dit evenement ga je op safari om “the big five” te spotten. Vervolgens relaxen we tijdens het beach gedeelte aan het Malawi meer, met zijn prachtige stranden, vele vissersdorpjes en de wel 500 soorten cycliden. Gedurende het evenement is er ook ruimte om naar wens één of meerdere natuur conservatie- en/of ontwikkelingsprojecten te bezoeken . Denk hierbij aan missieposten, weeshuizen, ziekenhuisjes en een wandelsafari onder leiding van wildlife scouts en rangers.

Malawi… we will never forget…

Lokatie

DSC08716Malawi, een heuvelachtig land, ligt aan het zuidoostelijk einde van de grote Afrikaanse Breuk. Het “vriendelijke hart van Afrika” ligt ingeklemd tussen Zambia, Mozambique en Tanzania. Het Malawi meer, dat ongeveer een vijfde deel van Malawi beslaat, is met zijn prachtige stranden, de vele vissersdorpjes en de wel 500 vissoorten dé attractie van het land. Naast het meer kent het land ook een verscheidenheid aan nationale parken waar prachtige wild safari’s gemaakt kunnen worden. Het 580 km2 grote Liwonde National Park ligt in het zuiden van Malawi en is het bekendste wild reservaat van het land. De lange en schilderachtige Shire rivier met zijn rustige zijtakken, lagunes en moerassen meandert door het park. Daarnaast herbergt het park open savanne land, bossen en heuvels. Als gevolg van de grote verscheidenheid in leefomgeving, is er een grote verscheidenheid aan planten, dieren en vogels aanwezig. Olifanten, sabelantilopen en de zwarte neushoorns zijn de belangrijkste attracties die het park te bieden heeft. Qua vogel leefgebied is het misschien wel de beste locatie in Midden-Afrika. Er zijn minstens 266 verschillende soorten vogels geteld!

Prijs

De prijs van de Safari Experience Malawi is sterk afhankelijk van het gewenste programma, het aantal deelnemers, de gewenste accommodatie, de gewenste catering en het aantal dagen.

Afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte wordt er een exclusief evenement op maat samengesteld waarbij 4×4, safari en ontwikkelingsprojecten centraal staan.

Graag maken wij een vrijblijvend voorstel op maat welke aansluit bij uw wensen!

Malawi… we will never forget…
Powerhouse heeft begin februari 2008 een grandioze week gehad in Malawi. De 18 deelnemers hebben de reis ervaren als een ‘one’s in a lifetime’ gebeurtenis, mede door de gedegen voorbereiding en organisatie van Active Drive. Deze prestatie krijgt extra glans wanneer je bedenkt dat Active Drive slechts 3 weken de tijd had om e.e.a. vorm te geven en te organiseren, mede omdat op het laatste moment de oorspronkelijke reis naar Kenia door onlusten aldaar niet door kon gaan.
De week was intensief en bestond onder meer uit boot/auto safari’s, natuurimpressies en lokale busreizen en belevenissen. De overweldigende flora en fauna van Malawi stond hierbij centraal. De forest reserves en de vele wilde dieren (krokodillen, hippo’s, apen, olifanten, impalas enz… maakte grote indruk op alle deelnemers. De overnachtingslocaties waren goed verzorgd en uitgerust. Ook de innerlijke mens werd ruimschoots bediend in toch wel een van de armste landen van Afrika…
De laatste dag van het verblijf van Powerhouse in Malawi stond in het teken van ondersteuning en het bezoeken van een weeshuis. Ingrijpend en soms surrealistisch zijn de momenten waarop je met (voor ons) beperkte middelen kinderen blij kunt maken en de lokale staf daadwerkelijk kunt ondersteunen. Een aanrader, ook al zijn het misschien druppels een gloeiende plaat…op dat moment was het even feest!
We zullen de natuur en de mensen van Malawi ons blijvend herinneren!

Powerhouse