Rally Raid Senegal

Er zijn legio mogelijkheden ten aanzien van de programma indeling voor een Rally Raid Senegal. Om een idee te krijgen hoe een Rally Raid Senegal er als evenement uit kan komen te zien, volgt hieronder een voorbeeld programma.

Programma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Dakar en transfer naar het luxe 4-sterren hotel Savana Dakar. Het Savana Dakar ligt tegenover het Ile de Gorée, langs de oceaan middenin een prachtige tropische tuin. ‘s-Avonds dineren we in Niani in een restaurant van onberispelijke kwaliteit in een uitzonderlijke setting op een ponton in het water met zicht op het vroegere slaveneiland Ile de Gorée.

Dag 2

‘s-Ochtends vertrekken we naar het beroemde ”Lac Rose”; finish plaats van de Parijs-Dakar rally, op een uur rijden van Dakar waar de 4×4 jeeps voor ons klaar staan. Er volgt een briefing met uitleg over de Rally Raid waarbij een hapje en een drankje niet ontbreekt. Voor de eerste etappe van de Rally Raid maken we een tour rondom Lac Rose. Daarna volgt de lunch en vervolgens start de tweede etappe van de Rally Raid waarbij we een route rijden richting het het Bandia reservaat. Neushoorns, giraffen, antilopen en andere dieren zullen hier niet ontbreken. In het reservaat hebben we tevens een stop nabij een moeras met krokodillen en de kans buffels te zien. We vervolgen de etappe naar onze overnachtingsplek in Saly waar we slapen in opnieuw een 4-sterren hotel.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we voor de derde etappe van de Rally Raid die ons door de baobab (apenbrood) bossen voert naar de rand van de Sine Seloum delta. Rond het middaguur schepen we dan in aan boord van de zeilboot “La Goulette” alwaar we ook onze lunch nuttigen. De middag gebruiken we om de Sine Saloum delta te doorkruisen. Deze delta is een van de mooiste streken van Senegal, met moerassen, mangroves, lagunes en zandstroken. De dag wordt afgesloten door aan te meren bij een magnifieke lodge aan de rivier. Op de lodge midden in de bush wordt ‘s-avonds een “soirree” met Afrikaanse dans en percussie georganiseerd in een unieke en idyllische setting. Een onvergetelijke avond!

Dag 4

Ontbijt in de vorm van een brunch op de lodge. Rond 10:00 uur starten we dan de vierde en laatste etappe van deze Rally Raid. Opnieuw een mooie route waarbij weer van alles te zien is. We lunchen in een 4-sterren hotel in Saly. De namiddag is vrij te besteden waarbij optioneel diverse ontspanningsmogelijkheden en activiteiten zoals zwembad, privé-strand, vissen, golfen e.d. tot de mogelijkheden behoren. Tegen de avond worden we dan naar de luchthaven van Dakar gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

De programma indeling kan uiteraard in overleg naar uw wensen worden aangepast.

Accommodatie & Maaltijden

We verblijven de eerste nacht in een comfortabel hotel nabij het stadscentrum van Dakar. De tweede nacht slapen we opnieuw in een goed hotel in Saly aan de kust. Tot slot slapen we op dag drie in een prachtige lodge die comfort koppelt met charme aan de Sine Saloum rivier. De kamers zijn op palen gebouwd boven de rivier of zelfs in de fameuze baobabs! Kortom, een onvergetelijke ervaring! Op alle locaties is een goede keuken en nette entourage gegarandeerd.

Organisatie

R22Een team enthousiaste begeleiders onthaalt je ter plekke en zorgt er de hele tijd voor dat geen enkel detail uit het oog wordt verloren. Dagelijks krijgt u natuurlijk gedetailleerde briefings over het parkoers en de organisatie van de raid. Elke dagrit wordt verdeeld in verschillende etappes. Hierdoor krijgt u voldoende tijd voor ontspanning en ruimte om van de magische omgeving te genieten. Op het einde van dag maakt de organisatie het klassement van de dag op. Na de avondmaaltijd wordt de rangschikking bekend gemaakt en de briefing van de volgende dag gegeven.

Alternatieve programma’s

Naast bovenstaand 4-daags programma kunnen wij ook alternatieve programma’s die 3 tot 8 dagen in beslag nemen aanbieden. Daarbij kunnen Saint-Louis; de oude jazzy hoofdstad van Senegal en/of de duinen van Lompoul worden meegenomen in de route. Er zijn tevens mogelijkheden om met luxere 4×4’s te reizen en voor grotere groepen hebben we vier wiel aangedreven open vrachtwagens met zitbanken tot onze beschikking.