Marrakech Experience Marokko

Er zijn legio mogelijkheden ten aanzien van de programma indeling voor een Marrakech Experience Marokko. Om een idee te krijgen hoe een Marrakech Experience Marokko er als evenement uit kan komen te zien, volgt hieronder een voorbeeld programma.

Programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Marrakech wordt u naar uw hotel gebracht. Bij aankomst staat een welkomstdrankje op u te wachten. Na de gezamenlijke lunch gaan we onder begeleiding van een gids de Medina van Marrakech verkennen. Een mysterieuze sfeer overkoepeld deze overdekte kleurrijke markt waar werkelijk alles te verkrijgen valt. De geur van zoete vruchten en sterke kruiden brengen u in een compleet andere wereld. ’s Avonds brengen we een bezoek aan het levendige Djemaa el Fna plein met zijn verhalenvertellers, slangenbezweerders, waterdragers e.d. Het plein waar Marrakech zo bekend om is.

Dag 2

Nadat iedereen een klein beetje heeft kunnen uitslapen staan er 4WD’s klaar waarmee we ons richting Lalla Takerkoust verplaatsen. De auberge waar we rond het middaguur aankomen en overnachten is een van de meest fascinerende overnachtingsmogelijkheden in deze omgeving. Traditionele berbertenten samen met een prachtig meer met aan de horizon een skyline gevormd door het imposante Atlasgebergte met haar besneeuwde toppen vormen voor de rest van de dag ons decor. Na een heerlijke traditionele lunch vertrekken we met de 4WD’s naar de start locatie voor een intensief Quad-programma. ‘s-Avonds schuiven we aan voor het gezamenlijke diner in het restaurant van de auberge. Dit kan gepaard gaan met lokale live muziek en/of dans etc. (naar wens). Na deze culinaire avond in de auberge zal iedereen goed slapen in stijl….. de traditionele Berbertent.

Dag 3

Na een gezamenlijk ontbijt volgt een korte instructie en uitreiking van de roadbooks waarna we vertrekken met de gereedstaande 4WD’s voor een spectaculaire tocht van ca. 165 kilometer. De route leidt u vanuit Lalla Takerkoust langs Asni, Tahanaoute en Arhbalou naar Marrakech over prachtige pistes en lokale geasfalteerde bergwegen. Een van de spectaculaire routes van Marokko. Onderweg zullen we stoppen voor een gezamenlijke lunch met gerechten van de streek. Bij aankomst in Marrakech zullen we opnieuw inchecken het inmiddels bekende hotel.
’s Avonds kunt u genieten van een diner in één van de top restaurants van Marrakech. In deze geheel in stijl gerenoveerde riad verborgen in een zijsteegje van de medina worden heerlijke culinaire gerechten geserveerd. U kunt hier kiezen uit Marokaanse of Thaise gerechten!

Dag 4

’s-Ochtends wordt ons een heerlijk ontbijt geserveerd waarna we worden teruggebracht naar de luchthaven van Marrakech voor de retourvlucht naar Europa.

De programma indeling kan uiteraard in overleg naar uw wensen worden aangepast.

Accommodatie & Maaltijden

We verblijven de eerste nacht in een hotel dichtbij de medina van Marrakech en het beroemde Djemaa el Fna plein. Tijdens de tweede nacht slapen we in traditionele Berber tenten, één van de meest fascinerende overnachtingsmogelijkheden in deze omgeving. Traditionele Berbertenten samen met een prachtig meer met aan de horizon een skyline gevormd door het imposante Atlasgebergte met haar besneeuwde toppen vormen ons decor. De derde nacht zijn we terug in het hotel te Marrakech waar we kunnen bijkomen van alle opgedane indrukken. Op alle locaties is een goede keuken en nette entourage gegarandeerd.

Overige activiteiten

Qua activiteiten zijn er in Marrakech diverse mogelijkheden die we kunnen aanbieden:

DSC_4900 Camel Trail
Laat u gasten de omgeving van het magische Marrakech ontdekken per kameel.
DSC_4832 (2) Ballonvlucht
Laat u gasten genieten van de spectaculaire zonsopkomst in de woestijn per hete lucht ballon.
golf Golf Clinic
Op de tropische banen van de Royal Golf Club tussen de eucalyptus, palm, olijf en sinaasappel bomen met uitzicht op het Atlas gebergte.
hammam Hammam
Laat u gasten ontspannen en relaxen in een traditionele hamman.
soiree Soiree
Laat u gasten genieten genieten van een spectaculaire Marokkaanse Soiree. Enkele steekwoorden: culinair, show, dans en paarden.
DSC_4906 Kookclinic
Leer samen met Marokkaanse vrouwen koken zoals er in Marokko thuis met elkaar wordt gekookt en raak geinspireerd!

Alternatieve programma’s

Naast bovenstaande 4-daags programma kunnen wij ook twee alternatieve programma’s die 5 dagen in beslag nemen aanbieden.

  • Het eerste programma brengt u naar de kasbah van Aït Benhaddou; een bijzondere UNESCO World Heritage site. We bedwingen hierbij een spectaculaire off road bergpiste.
  • In het tweede programma gaan we met 4×4’s de woestijn in en bezoeken we o.a. de Erg Chebbi zandduinen en de immense Todra kloof. Dit programma is een echt avontuur voor mensen die niet zomaar ergens voor terug deinzen en veel willen rijden.