Adventure Experience Turkije

Er zijn legio mogelijkheden ten aanzien van de programma indeling voor een Adventure Experience Turkije. Om een idee te krijgen hoe een Adventure Experience Turkije er als evenement uit kan komen te zien, volgt hieronder een voorbeeld programma.

Programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Kayseri vertrekken we per bus richting Urgup, in het hart van Cappadocië, alwaar we inchecken in één van de spectaculaire en luxe grot hotels. In de bar van het hotel is voldoende tijd voor een borrel.

Dag 2

Na het ontbijt in het hotel trekken we met de gereedstaande 4×4’s door de diverse valleien van Cappadocië. Een spectaculaire offroad tocht waarbij we door kloven rijden, bergen beklimmen en door rivieren rijden. In een oud Grieks dorpshuis worden we getrakteerd op een heerlijke lokale lunch. Aan het eind van de dag hebben we een spectaculair wildkamp aan de voet van een prachtige kloofwand in de Duiven vallei. Onze gidsen bereiden kippen op een traditionele manier aan het kampvuur. We overnachten in gereedstaande tenten.

Dag 3

Vandaag gaan we na het ontbijt opnieuw per 4×4 op pad voor een spectaculaire offroad tocht richting de Soganli vallei met zijn lastige zandduinen. Zelf sturend zullen we deze duinen moeten bedwingen waarbij de kans op vastzitten en dus het nodige graafwerk zeer groot is. Daarnaast opnieuw lastige beklimmingen, nauwe paden en spectaculaire passages tussen smalle rotskloven. In het dorp Soganli worden we getrakteerd op een lunch met “Shakshuka”, beef kebab en salade. We dineren en overnachten opnieuw in de gereedstaande tenten in de Soganli vallei.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we met de 4×4’s voor opnieuw een mooie tocht door de diverse valleien. Rond lunch tijd checken we in, in het bekende grot hotel waarna we aan het begin van de middag even kunnen relaxen op het terras van het hotel met uitzicht over Urgup. In de namiddag gaan we op pad voor een 2 uur durende quad tocht in de valleien van Cappadocië. Aan het eind van de dag bezoeken we een traditioneel Turks badhuis (Hammam) om bij te komen van de opgedane indrukken en verrichte arbeid tijdens het quad rijden. Een special surprise zal hierbij niet ontbreken! We dineren in het hotel.

Dag 5

We moeten vroeg, voor zonsopkomst, uit de veren voor een spectaculaire vlucht per hete luchtballon. Een vlucht over het betoverende landschap is een “must” voor iedereen die Cappadocië bezoekt. We zullen niet de enige ballonvaarders zijn en dat maakt deze vlucht extra speciaal. Al glijdend vliegen we over de valleien met op de achtergrond een groot aantal andere ballonnen. De piloot zal ook afdalen in de kloven om er vervolgens weer bovenuit te komen met wat extra gas! De rust en emotie die deze vlucht met zich meebrengt is uniek en indrukwekkend. Uiteraard staat er champagne klaar bij de landing! Nadat we zijn bijgekomen van de spectaculaire ballonvlucht staan vandaag tevens bezoeken aan het Göreme open lucht museum en de ondergrondse stad Kaymakli op het programma.

Dag 6

Na een vroeg ontbijt worden we per minibus teruggebracht naar de luchthaven van Kayseri voor onze terugvlucht naar Nederland.

De programma indeling kan uiteraard in overleg naar uw wensen worden aangepast.

Accommodatie & Maaltijden

Onze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten perfect aan bij het avontuurlijke karakter van dit evenement. Gastvrije en sfeervolle accommodaties in de natuur. De hotelkamers zijn schoon en hebben een eigen toilet en douche. De wildkampen zijn goed verzorgd waarbij gebruik wordt gemaakt van Lafuma koepeltenten en dubbele slaapmatten. De tenten staan klaar wanneer u aankomt op het kamp. Een avontuur op zich dat u zelf moet ervaren!

Alle restaurants die we gedurende dit evenement bezoeken leveren fantastische gerechten, bediening en sfeer. De geroemde Turkse keuken staat bekend om haar brede verscheidenheid aan voorgerechten, vleessoorten, zeevis en vegetarische gerechten. Het ontbijt bestaat doorgaans uit brood, kaas, olijven, tomaat, ei, marmelade, fruit, jus d’orange, koffie en thee. Tijdens de wildkampen worden de maaltijden verzorgd door onze lokale gidsen waarbij het aan niets zal ontbreken en er traditionele maaltijden op houtvuur worden bereid.

Organisatie

Een team enthousiaste begeleiders van Active Drive ondersteunt door lokale partners onthaalt u ter plekke en zorgt er voor dat geen enkel detail uit het oog wordt verloren. Hierdoor krijgt u voldoende tijd voor ontspanning en ruimte om van de prachtige omgeving te genieten.

Overige activiteiten

Qua activiteiten zijn er in Turkije diverse mogelijkheden die we kunnen aanbieden:

Paardrijden Paardrijden
Cappadocië te paard is een unieke beleving die voor iedereen is weggelegd. Langs boomgaarden en wijngaarden banen de paarden zich een weg omhoog door de vulkanische heuvels.
hammam Hammam
Laat u gasten ontspannen en relaxen in een traditioneel Turks badhuis.
Mountainbiking Mountainbiken
Ook op de fiets is het verkennen van de diverse valleien een unieke belevenis die zeker garant staat voor de nodige adrenaline.
Hiking Hiking
Ook een prachtige tocht te voet bij zonsondergang behoort tot de mogelijke activiteiten.

Alternatieve programma’s

Naast dit evenement kunnen wij ook evenementen in het oude Lycië aan de Middelandse zee met zijn adembenemende landschappen, historische plekken en interessante contrasten tussen het leven op het platteland, in de bergen en aan de kust. Ook is hier een combinatie van 4×4 en zeilen mogelijk door gebruik te maken van een traditioneel houten Gullet zeilschip.